Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 15, 2010 in Bibliotheek | 0 comments

Langspeelplaat van ijs

Langspeelplaat van ijs

De jonge Britse kunstenares Katie Paterson (onder andere genoemd in het Observer-artikel Meet the best new artists in Britain) maakte het werk Langjökull, Snæfellsjökull, Solheimajökull (Three glacier ice records, played until they melt). Ik wordt altijd blij van dit soort projecten!

Sound recordings from three glaciers in Iceland, pressed into three records, cast, and frozen with the meltwater from each of these glaciers, and played on three turntables until they completely melt. The records were played once and now exist as three digital films. The turntables begin playing together, and for the first ten minutes as the needles trace their way around, the sounds from each glacier merge in and out with the sounds the ice itself creates. The needle catches on the last loop, and the records play for nearly two hours, until completely melted.”

Kunstblog Rhizome was trouwens de bron van deze post. Waarvan akte.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This