Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 2, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Blogs, Social Media, Technologie | 0 comments

Braziliaanse bibliothecarissen hekelen remmende werking auteursrecht

Braziliaanse bibliothecarissen hekelen remmende werking auteursrecht

Tijdens een recente bijeenkomst van Braziliaanse universiteitsbibliothecarissen werd een aantal uitspraken gedaan over de remmende werking van copyright waar het gaat om open access. David Weinberger verwoordde het als volgt:

Copyright is only perceived as an obstacle if you are intent on maximizing access to the works of human intellect and creativity. If you are afraid of what open access means, then copyright looks like a bulwark. But, if you are confident that we together — with the invaluable aid of librarians, among others — can overall steer ourselves right, then the current copyright regime looks like a fear-based reaction.”

Techdirt, dat Weinberger’s blogpost oppikte, stelt dat de bibliothecarissen een punt hebben, maar dat restrictieve auteursrechtwetgeving nog steeds een dagelijkse praktijk blijkt. Wat dat betreft huldigen zij het initiatief de auteurswet in Brazilië te hervormen. Onder andere wordt daartoe voorgesteld het publieke domein en fair use-maatregelen serieus te nemen.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Braziliaanse bibliothecarissen hekelen remmende werking auteursrecht -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Annelies van Nispen, Jeroen de Boer and Annelies van Nispen, bibliotheek20. bibliotheek20…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This