Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 18, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Netneutraliteit, Social Media | 0 comments

Welke werken treden in 2011 toe tot het publieke domein?

 

 

Onder andere het werk van Walter Benjamin komt in 2011 in het publieke domein.

 

De Open Knowledge Foundation heeft een blogpost, Which works enter the public domain in 2011?, gewijd aan auteurs wiens werk vanaf 1 januari 2011 tot het publieke domein gaat behoren. In principe geldt dit voor elke auteur die is komen te overlijden in 1940 en waarbij de auteursrechtperiode van 70 jaar verlopen is. Beroemde schrijvers en kunstenaars waarvoor dit geldt zijn onder andere F. Scott Fitzgerald, Walter Benjamin en Paul Klee. Een overzicht van werken die zich in het publieke domein bevinden is onder andere Public Domain Works. Het op 2011 toegespitste overzicht, met daarin 661 auteurs, is hier te vinden.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Welke werken treden in 2011 toe tot het publieke domein? « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Jeroen de Boer, mauricebuehler. mauricebuehler said: Welke werken treden in 2011 toe…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This