Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 17, 2010 in Bibliotheek, Muziek, Social Media | 0 comments

Je hele AudioGalaxy in je binnenzak

Je hele AudioGalaxy in je binnenzak

 

Het nieuwe AudioGalaxy biedt altijd toegang tot de eigen muziekcollectie.

 

Wat kan het toch snel gaan. Begin augustus pende ik mijn herinnering aan AudioGalaxy neer in De online muziekervaring van AudioGalaxy. En vandaag leerde ik de werkelijke wederopstanding van deze dienst kennen. Weliswaar niet in de oorspronkelijke peer-to-peer versie, maar in een uitvoering die het mogelijk maakt te allen tijde toegang te hebben tot de eigen muziekcollectie. Hiervoor dient het volgende ondernomen te worden:

  1. bezoek de site van AudioGalaxy
  2. registreer
  3. download en installeer de zogenaamde helper app
  4. laat de helper app de muziek op je computer indexeren
  5. installeer de app voor Android of iPhone
  6. laat je computer aanstaan
  7. en heb overal toegang tot de thuiscollectie (3G of Wifi is vereist)

De dienst ondersteunt mp3 en m4a, mits zonder drm. Verder wordt geen onderscheid gemaakt tussen legale danwel illegale content. Alles wat op je harddisk staat wordt gestreamd. De te syncen catalogus bedraagt maximaal 200.000 tracks en dat lijkt meer dan voldoende. Daarnaast is het mogelijk dat je andere toegang kunt geven tot jouw catalogus. Downloaden van materiaal is daarbij niet mogelijk, maar het maken van playlists wel.

Mijn eerste indruk van AudioGalaxy is een prettige. M’n harddisks ratelen al bijna de hele dag en ik ben benieuwd hoe de dienst zich in het dagelijks gebruik houdt. Wat betreft de vergelijking met de originele dienst: deze doet in het geheel niet ter zake. Het huidige AudioGalaxy is letterlijk en figuurlijk een nieuwe versie. De nostalgie die ik beschreef in voornoemde blogpost blijft daarmee recht overeind. Maar dat heeft ook wel iets.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Google Music is een aanwinst at Muziek & de bibliotheek - [...] essentie dacht ik dat de dienst weinig verschilde van bijvoorbeeld Audiogalaxy, waarover ik eerder schreef. Er is echter een…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This