Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 16, 2010 in Innovatie, Internet, Social Media | 0 comments

Geld verdienen met het songwritingsproces?

Geld verdienen met het songwritingsproces?

Merge.fm is een internetstartup die tracht geld te verdienen met het aanbieden van het proces van songwriting. Best een intrigerende gedachte moet ik zeggen, al overheerst vooralsnog hoofdzakelijk scepsis. Aan de ene kant vind ik het een goed gevonden manier om fans en bands nog meer met elkaar in contact te brengen. Will Leinweber, één van de vijf mensen achter Merge.fm legt het als volgt uit:

After a while of talking to potential customers, we came to the idea of having the musicians sell their creative process to their fans, and getting their fans engaged in the music before it’s even released.”

Het geld wordt verdiend met het vragen van een maandelijks bedrag van 5 dollar van fans. Dit geeft hen de mogelijkheid aan te mogen geven of de ontwikkeling van een nummer hen bevalt.

Aan de andere kant ben ik echter toch vooral de mening toegedaan dat het creatieve proces heilig is. Dat dat te gelde wordt gemaakt, ook met instemming van de reeds deelnemende bands, voelt toch ietwat goedkoop naar mijn gevoel. Ik ga er vanuit dat de makers van de muziek die ik waardeer daarvoor volledig hun eigen verantwoordelijkheid nemen. En mocht dat niet zo zijn dan blijf ik toch het liefst in die waan.

Dat neemt echter niet weg dat ik het initiatief wel interessant vind. Het toont aan dat de markt van muziektechnologiestarters in beweging is en iets als Merge.fm kwam ik niet eerder tegen. Ik ben benieuwd of het aanslaat en/of wat het losmaakt.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This