Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 14, 2010 in Bibliotheek, Internet, Open Source, Open Standaarden, Social Media | 0 comments

Microsoft vreest OpenOffice

Microsoft vreest OpenOffice

Ars Technica plaatste vandaag een artikel, getiteld Microsoft posts video of customers criticizing OpenOffice, De video waaraan men refereert, zie ook hieronder, bevat verklaringen van OpenOffice-gebruikers die om uiteenlopende redenen terugkeerden naar Microsoft Office. Glyn Moody maakt wat mij betreft een juiste analyse van deze onvervalste FUD (het creëren van Fear, Uncertainty & Doubt)-actie:

You don’t compare a rival’s product with your own if it is not comparable. And you don’t make this kind of attack video unless you are really, really worried about the growing success of a competitor.

Just as it did in 1999 for GNU/Linux, Apache and Samba, the company has now clearly announced that OpenOffice.org is a serious rival to Microsoft Office, and should be seriously considered by anyone using the latter.”

De in de video aangehaalde verklaringen zeggen eigenlijk weinig anders dan dat OpenOffice geen Microsoft Office is. Daarnaast zou er sprake zijn van onwennigheid, gegevensverlies en een gebrek aan ondersteuning. De eerste twee verwijten kunnen keihard worden teruggekaatst, want het logische gevolg van het monopolie van Microsoft. Daarnaast zijn er minstens evenveel voorbeelden te vinden van testimonials die het tegendeel bewijzen. En qua ondersteuning: volgens mij valt dat wel mee, zeker nu ook grote automatiseerders open source serieus gaan nemen. Maar ja, dat doet Microsoft zelf ook al, want anders zouden ze niet al die moeite hebben gestoken in hun hartverwarmende videopleidooi.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This