Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 12, 2010 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Social Media, Technologie | 0 comments

Je seksdagboek onbedoeld op straat

Je seksdagboek onbedoeld op straat

Het leek de Amerikaanse studente Karen Owen wel een leuk idee. Op bijna wetenschappelijke wijze beschreef zij haar seksavonturen met dertien mannelijke medestudenten. Hiermee zou zij vast en zeker een degree in tempestuous frolicking aan het Department of Late-Night Entertainment behalen. Maar het nietsverhullende document vond zijn weg niet alleen daarheen, maar kwam ook op het internet terecht.

Volgens forensisch experts van DiskLabs is dat echter niet heel ongewoon. Zij concludeerden dat de helft van op eBay aangeboden gebruikte mobiele telefoons privégegevens van vorige gebruikers bevat. De reden waarom deze gegevens achterblijven is dat de actie ‘verwijder’ vaak niet betekent dat de gegevens voor eens en altijd verdwenen zijn. Dit wordt onder andere in de hand gewerkt doordat gegevens op verschillende plekken opgeslagen zijn, soms op de simkaart, maar ook op de telefoonhardware. De achtergebleven data loopt uiteen van telefoonnummers en pincodes tot smsjes en seksueel getinte content. Rick Ferguson van Trend Micro stelt:

Data is more portable, more accessible, more widely disseminated and more numerous than ever before. […] We tend to place our faith in the technology that we use to access our data, we believe that when we hit delete the data is gone, and we believe that if we restrict the audience we share with that the data will not go any further. These beliefs are often misplaced – as that story testifies.”

Het verhaal waarnaar Ferguson verwijst betreft de voornoemde dagboeken van Karen Owen. Haar ook wel als Fuck list betitelde epistel is inmiddels honderduizende keren gedownload. In het artikel Duke student’s ‘sex log is internet hit in de Daily Telegraph wordt erover gezegd:

The report logs the dates and locations – including, in one memorable passage, the university library – for each “hookup” Miss Owen, now 22, enjoyed with the men.”

[…]

Miss Owen has said she never intended for the dossier to go beyond three friends, but that one had admitted to forwarding it to others.”

Een fragment uit Owen’s dagboek:

seksdagboek

Grondig resetten dus die telefoon als je hem doorverkoopt aan iemand anders.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Je seksdagboek onbedoeld op straat « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Ingmar Koch, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This