Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 28, 2010 in Bibliotheek, Muziek, Social Media | 0 comments

Haal muziek van blogs met jDownloader

Haal muziek van blogs met jDownloader

Streaming muziekaanbod heeft weliswaar de toekomst, maar veel materiaal is op die manier momenteel nog niet beschikbaar. Voor een steeds kleiner wordend, maar nog immer substantiële hoeveelheid van mijn muzikale behoeftes, bezoek ik daarom nog steeds muziekblogs. Veel daarvan maken voor de opslag van muziek gebruik van zogenaamde filelockers.

jdownloader

Diensten als Megaupload, Mediafire en Rapidshare zijn daar voorbeelden van. Het nadeel van een deel van deze diensten is dat je, mocht je er geen abonnement hebben, te maken hebt met downloadlimieten. Deze werken in de praktijk zo dat je na een download van een album bijvoorbeeld een half uur moet wachten voordat je een tweede downloadopdracht geeft. Ook kan het voorkomen dat er sprake is van snelheidslimieten. Gedoe dus. Maar er is een oplossing voor: jDownloader. Dit stukje software maak het mogelijk downloads in een wachtrij te zetten. Tevens worden in veel gevallen snelheidslimieten omzeild. Zo downloadde ik vanavond bijvoorbeeld een aantal albums via Megaupload met een gemiddelde snelheid van 3MB/s (zie de afbeelding hierboven). Ter vergelijk: via de webinterface van Megaupload zelf is dat vaak niet meer dan 100kB/s. Met het feit dat ik wel een betaald abonnement bij Rapidshare heb houdt jDownloader trouwens rekening, wat wel zo prettig is.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This