Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 27, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Blogs, Innovatie, Internet, Social Media | 4 comments

25 ideeën voor hervorming auteursrecht

25 ideeën voor hervorming auteursrecht

Het is een pakkende, maar daardoor des te meer deprimerende stelling van Cory Doctorow:

Superior technology will never outsmart inferior law”

Dit neemt gelukkig niet weg dat er initiatieven zijn het auteursrecht aansluiting te laten vinden bij de realiteit. Een initiatief daartoe komt bijvoorbeeld van Pamela Samuelson, professor in de rechten bij het Berkeley Center for Law & Technology. In een artikel in de San Fransico Chronicle, Copyright law needs a digital-age upgrade, zet zij beknopt uiteen wat zij in het boek, The Copyright Principles Project: Directions for Reform (PDF), verder uitwerkt. Samuelson:

With so many new participants and technologies in the copyright system, it is time for copyright law to receive an upgrade. It must become more flexible to accommodate new uses and technologies. It must also become simpler, so that everyone who creates and consumes copyrighted works can understand and use the law effectively without having to call a lawyer every time they want to download a file from the Internet.”

Onderstaand een pdf van Samuelson’s boek, waarin in totaal 25 ideeën voor auteursrechthervorming worden uitgewerkt:

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

4 Comments

  1. Ik dacht nog, ben je professor op een vooraanstaand instuut, je hebt het dus gemaakt op het professionele vlak, heet je Pamela Anderson. Lijkt me balen. Maar de auteur van het stuk heet Pamela Samuelson. Mooi foutje! 🙂

  2. Ik dacht nog, ben je professor op een vooraanstaand instuut, je hebt het dus gemaakt op het professionele vlak, heet je Pamela Anderson. Lijkt me balen. Maar de auteur van het stuk heet Pamela Samuelson. Mooi foutje! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention 25 ideeën voor hervorming auteursrecht « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Mars Mertens, Pascal Scheffers, OpenNieuws, Jeroen de Boer, Gerrit Visser and others.…
  2. Tweets that mention 25 ideeën voor hervorming auteursrecht « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Mars Mertens, Pascal Scheffers, OpenNieuws, Jeroen de Boer, Gerrit Visser and others.…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This