Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 21, 2010 in Bibliotheek, Social Media | 0 comments

Facebook’s fotobeleid creatief aan de kaak gesteld

Facebook’s fotobeleid creatief aan de kaak gesteld

A More Open Place is een initiatief van fotograaf Phillip Maisel, waarmee hij het fotobeleid van Facebook aan de kaak stelt. In de gebruikersvoorwaarden van het bedrijf is vastgelegd dat een gebruiker die foto’s uploadt Facebook automatisch wereldwijd en royalty-free mede-licensiehouder van die afbeeldingen maakt. De titel van de website verwijst naar een quote van Facebook-CEO Mark Zuckerberg, die stelde:

We’re going to change the world. I think we can make the world a more open place.”

Maisel maakte de afbeeldingen door opeenvolgende foto’s uit Facebookgalerijen te bekijken en met een camera met lange sluitertijd vast te leggen. De afbeeldingen tonen daarmee zowel de digitale beeldzondvloed als het vervliegende effect ervan aan.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This