Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 18, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Open Source, Open Standaarden, Social Media | 0 comments

Superman’s publieke domein

Superman’s publieke domein

Een beetje kryptoniet zou je de voorvechters van meer liberale auteursrechten wel willen meegeven. Voor het toevoegen van de oorspronkelijke Supermancartoons aan het publieke domein hoeft echter niet meer gestreden te worden, las ik op Open Culture. Zij besteden namelijk aandacht aan de eerste 17 Supermancartoons. Aan deze bijzondere reeks, nu auteursrechtvrije cartoons, is tevens een uitgebreide Wikipedia-pagina gewijd. Daar wordt onder meer gesteld:

The first eight cartoons were produced by Fleischer Studios (the name by which the cartoons are commonly known). In 1942, Fleischer Studios was dissolved and reorganized as Famous Studios, which produced the final nine shorts. These cartoons are seen as some of the finest, and certainly the most lavishly budgeted, animated cartoons produced during The Golden Age of American animation. In 1994, the series was voted #33 of the 50 Greatest Cartoons of all time by members of the animation field.”

Deze filmpjes uit de periode 1941-1943 werden toendertijd voorafgaand aan bioscoopfilms vertoond. Op onder andere op Superman Web TV en Vintage Toon Cast is de reeks nu door iedereen te bekijken.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This