Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 18, 2010 in Bibliotheek, Privacy, Social Media, Technologie | 0 comments

De journalist als hacker

Een eigentijdse journalist zou eigen code moeten kunnen ontwikkelen om aan nieuwsgaring te doen.

Het ontwikkelen of in ieder geval kunnen toepassen van moderne technologie zou tot de basisbeginselen van de moderne journalist moeten behoren. Dat is in ieder geval de strekking van het New York Times-artikel Hacks Into Hackers. Columbia University biedt een masterstudie Journalism and Computer Science aan waarin studenten hierin onderlegd worden:

That means learning enough computer science and software engineering to be able to design tools for information gathering, synthesis, analysis and circulation — or enough, at least, to see what technology can do for journalism.”

Als voorbeeld wordt onder andere professor Nick Bilton van New York University aangehaald. Hij schreef zelf code waarmee hij bijvoorbeeld de veranderde privacyvoorwaarden van Facebook kon volgen. Ook ontwikkelde hij software waarmee hij de invulling van vacatures bij bedrijven als Apple en Amazon in de gaten hield.

Hiermee, is de stelling van Julia Hirschberg van Columbia University, beheersen de studenten straks over een set instrumenten waarmee zij niet alleen interessant zijn voor traditionele nieuwsbedrijven, maar ook voor de technologiesector.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This