Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 11, 2010 in Bibliotheek, Muziek, Social Media | 0 comments

Creatieve therapie: elke dag een mp3

Creatieve therapie: elke dag een mp3

De Amerikaanse elektronisch componist Luke DuBois werd door een vriendin een spiegel voorgehouden: schreef hij nog wel genoeg muziek? Dat bleek niet het geval, waarop hij bedacht dat het wellicht goed zou zijn elke dag een kleine compositie op de wereld los te laten. Hij maakte daarbij gebruik van de compositiesofware Max/MSP en noemde het project weinig verhullend A Year In MP3’s. In een artikel in de New York Times zegt DuBois:

So I decided to give myself a little creative challenge: to create a piece of music every day, for an entire year. I decided to call the project “a year in mp3s,” and I put the pieces online as I made them, posting a notification on my Facebook page so that my friends could listen to them. I didn’t give them titles, just numbers and dates, beginning with my 34th birthday last September 10th.”

Dit betekent dus dat zijn project gisteren is voltooid. Gefeliciteerd Luke.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This