Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 5, 2010 in Bibliotheek, Internet, Muziek, Social Media | 0 comments

Weekendmuziek: Dream Theater – Images and Words

Weekendmuziek: Dream Theater – Images and Words

Op 10 april 1993 bezocht ik met mijn toenmalige band Lost een concert van Dream Theater in het Utrechtse Vredenburg. Dream Theater toerde op dat moment om haar album Images and Words (Spotifylink) te promoten. Toen ik die plaat destijds voor het eerst in mijn cd-speler stopte werd ik overdonderd door de combinatie van uitstekende songs en uitzonderlijk hoge instrumentbeheersing. Gedurende een lange periode gold het album voor mij als het schier onbereikbare, zonder me overigens moedeloos te maken. In dat opzicht volkomen anders als die keer dat me bij een clinic van Dave Weckl (in het pauzeprogramma van de 1000 drummers op de Maas, waaraan ik meedeed) bijkans de moed in de schoenen zakte ooit nog weer een paar drumstokken vast te pakken. Met Dream Theater had ik dat dus niet. Sterker nog, met een later rocktrio zou we ons nog een wagen aan hun instrumentaaltje Erotomania. Daarvan heb ik helaas geen opnames, maar volgens toehoorders deden we het heel behoorlijk. Dat moet u dan maar geloven, maar dat zal vast.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Youtube haalt concertherinnering terug at Muziek & de bibliotheek - [...] bandmaten een concert van absolute helden Dream Theater, in een tour naar aanleiding van het album Images and Words.…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This