Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 5, 2010 in Bibliotheek, Social Media, Wielrennen | 2 comments

Twitter is een onding

© Siegfried Woldhek 2001

Ook in de wereld van het wielrennen, waarin de omerta altijd regeerde, heeft het gebruik van twitter zijn intrede gedaan. Voor mastodonten als Mart Smeets natuurlijk een regelrechte bedreiging. De renners en ploegen maken nu zelf het nieuws en zijn niet meer afhankelijk van de reguliere kanalen. Mart Smeets kan het wellicht daardoor niet nalaten te pas en te onpas zijn afschuw over het medium onder stoelen of banken te steken. Zoals gistermiddag bijvoorbeeld, bij het rechtstreekse verslag van een rit uit de Vuelta, waarin hij twitter een onding noemde. Ondanks dat vind ik het onbegrijpelijk dat een mediaman als Smeets, die als journalist toch zou moeten weten dat even verder kijken dan je neus lang is, dit soort uitspraken bezigt. Aan de andere kant: misschien een klassiek voorbeeld van “meisjes plagen, kusjes vragen?” Het zit ‘m in ieder geval hoog.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

2 Comments

  1. Wat Smeets en veel andere BNers op Twitter tegen hebben is de open deur voor scheldkannonades en levensbedreigingen naar hem en z’n mede-BNers. Een te begrijpen en dus te respecteren standpunt.

  2. @ ijamecono: Mart Smeets heeft al vanaf het allereerste moment een duidelijke afkeer van Twitter. Hij laat dat voortdurend blijken, terwijl hij gelijkertijd wel garen spint bij de eenvoudige nieuwsgaring. Natuurlijk, ik praat niet goed dat mensen bedreigd worden etc., maar ik vraag me af of dat in Smeets’ geval wel speelt. Hij heeft het er iig geval nooit over. Wat wel zo is is dat z’n truien onderwerp van negatief gesprek zijn;-)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Twitter is een onding « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by bibliotheek20, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n blog:…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This