Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 30, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Social Media | 0 comments

Stoffig vinyl met een bijzondere lading

Zelfportret van James Hague

Van het concert des levens krijgt niemand het program‘, luidt de welbekende tegeltjeswijsheid. Dat betekent echter niet dat ook het retrospectief volledig op toeval berust. Sterker nog, naast de mogelijkheid dat dat nu naar believen verklankt kan worden is het ook mogelijk er letterlijk mee verweven te blijven. Raar verhaal? Nee hoor, niet als het aanbod van Rest in Vinyl in ogenschouw wordt genomen. Dit platenlabel, met als motto ‘Live your life from beyond the groove‘, maakt het mogelijk as van een overlevende in vinyl te persen. Op deze plaat kan naar keuze muziek geperst worden. Dit kan bestaand materiaal zijn, (waarbij de auteursrechtafhandeling bij de klant ligt), of er kan op verzoek een originele soundtrack gecomponeerd worden. En tenslotte kan er kan ook gekozen worden

to simply press your ashes to hear the pops and crackles for the minimal approach.”

Het standaardpakket, waarbij dertig LP’s geleverd worden, kost 2000 Britse pond. Het is echter mogelijk de levens-LP ook te voorzien van een door James Hague geschilderde hoes. Deze Britse kunstenaar won in 1996 de prestigieuze BP Portrait Award. In de portretten die hij schildert voor Rest in Vinyl kan in de gebruikte verf naar wens ook as verwerkt zijn. De prijs van een schilderij is wel stevig: 3.500 Britse pond. Aan de andere kant, wat is duur? Voor naar de eeuwige jachtvelden afgereisde huisdieren worden dezelfde tarieven gerekend. En ter gerustelling voor degenen die liever begraven worden, maar zo’n originele LP en hoes wel zien zitten: het is ook mogelijk slechts de as van enkele of meer ledematen te gebruiken. Fijn toch?

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This