Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 30, 2010 in Bibliotheek, Internet, Social Media | 0 comments

7.200 formulieren voor 33 seconden muziek

7.200 formulieren voor 33 seconden muziek

Johannes Kreidler met zijn wagonlading formulieren. De foto is van Flickr-gebruiker zeitrafferin en gebruikt onder een Creative Commons Attribution 2.0 Generic-licentie

Gisteren maakte ik voor het eerst kennis met een al wat ouder project van de Duitse kunstenaar Johannes Kreidler dat op hilarische wijze de bureaucratie van de GEMA, de Duitse Buma-Stemra, blootlegt. Voor het hergebruik van ál het muzikale materiaal verplicht de Duitse regelgeving het dat dit op papier vastgelegd wordt. Dus ook in het geval van Kreidler, die in 33 seconden muziek gebruik wist te maken van 7.200 verschillende bronnen. Dit resulteerde in de wagonlading formulieren, die hij destijds (12 september 2008) onder grote media-aandacht kwam afleveren bij de GEMA-burelen. Het stuk, getiteld Product Placements, is hier te beluisteren.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention 7.200 formulieren voor 33 seconden muziek « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Edwin Mijnsbergen, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This