Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 29, 2010 in Bibliotheek, Social Media | 0 comments

Nu maar de pijlen op de adverteerders?

Nu maar de pijlen op de adverteerders?

Disney en Warner Bros hebben een nieuwe tactiek ingezet om het illegaal downloaden van films een halt toe te roepen. Niet de sitebeheerder, de ISP of de gebruiker wordt voor het gerecht gedaagd, maar de adverteerder op betreffende sites. In Hollywood Sues Advertiser at Movie Piracy Sites wordt verhaald over de aanklacht van de twee mediabedrijven tegen advertentieverkoper Triton Media. Omdat dit bedrijf hiermee gebruikers in de mogelijkheid zou hebben gesteld illegale waar te downloaden wordt in de aanklacht gesteld dat Triton volledig aansprakelijk is voor geleden schade. In totaal zou Triton banden hebben met negen filmsites. Of het trouwens bergafwaarts gaat met de inkomsten van de filmindustrie? Niet echt, getuige onlangs gepresenteerde cijfers. Maar ja, dat innoveren is natuurlijk ook maar lastig. Het is dus heel wat eenvoudiger aan symptoombestrijding te doen en af en toe eens een torrentsite offline te dwingen. Da’s goed voor het imago ook.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This