Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 28, 2010 in Bibliotheek, Blogs, Social Media | 1 comment

(Meer)stemmige biertjes en wraakzuchtige fietsers

(Meer)stemmige biertjes en wraakzuchtige fietsers

Matt Braun is een ontwerper, kunstenaar en DJ uit Philadelphia. Dankzij een post op Create Digital Music kwam ik terecht op zijn website 2d3d5d.com. De eerlijkheid gebiedt te zeggen in eerste instantie vooral aangetrokken door zijn gestemde bierflessenontwerp Tuned Pale Ale:

Tuned Pale Ale is a product that explores the musical affordances in everyday objects and promotes social spontaneity. While drinking beer, people become musically encouraged and often start making start making music with objects around them. This product aims to promote more of this type of social interaction. This product aims to inform users about the musical qualities of existing bottles and to make the bottle a better instrument.”

Drinken voor een fijnere wereld, zou je dus bijna kunnen zeggen. Naast het feit dat er natuurlijk op de flesjes geblazen kan worden, zijn ze ook zo ontworpen dat ze als slagwerkinstrument geschikt zijn. Datzelfde geldt voor de houten box waarin ze verpakt zitten.

Maar naast Tuned Pale Ale heeft Braun talloze andere designprojecten op zijn site staan. Seeing Sound Tees bijvoorbeeld, of Sound Tiles. Alhoewel het meeste aanbod muziekgerelateerd is vond ik ook een fietsgerelateerd ontwerp, Bikers Revenge. Deze studie (dus (nog) niet in de praktijk gebracht) kende ik niet, maar blijkt in 2009 tot veel ophef en reacties te hebben geleid in de bloggercommunity. Braun zegt dat dit ook zijn enige reden was en raadt het mensen af het in de praktijk te brengen. Over de reden daarvoor zegt bovenstaande afbeelding genoeg lijkt me. Alhoewel, soms..

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

1 Comment

  1. 4 kratten van deze flesjes en dan krijg je dit:

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention (Meer)stemmige biertjes en wraakzuchtige fietsers « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by edwardkobus, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n blog:…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This