Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 25, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Social Media | 0 comments

Illegaal downloaden mag in Iran

Illegaal downloaden mag in Iran

Iranian Government Runs Public Warez Server luidt de opmerkelijke titel van een artikel op TorrentFreak. Opmerkelijk in die zin dat zogenaamde warez een verzamelnaam is voor digitale bestanden (films, games, software etc.) die auteursrechtelijk beschermd zijn. Deze worden, al dan niet voorzien van serienummer of inlogcode aangeboden. Illegaal dus en zeker niet iets wat je van een overheid zou verwachten. Nu is men het daarmee in Iran wel gedeeltelijk eens. Op de betreffende FTP-server, die overigens slechts voor Iraanse ingezetenen publiekelijk toegankelijk is, worden namelijk alleen buitenlandse producten (Microsoft Office en Adobe Photoshop bijvoorbeeld) aangeboden. En deze vallen niet onder de Iraanse auteurswet. Ja, dat klopt, Iran kent dus wel degelijk een auteurswet. Deze is echter alleen van toepassing op Iraanse werken. Die zijn op de betreffende site daarom ook niet te vinden. Want dat zou toch wel te gek zijn.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This