Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 19, 2010 in Bibliotheek, Blogs, Social Media | 0 comments

Wat druk op de ketel verhoogt creativiteit

Wat druk op de ketel verhoogt creativiteit

Via een post op Techdirt, More Research: Competition Makes Groups More Creative, stuitte ik vanochtend op een artikel van de hand van professor Keith Sawyer. Daarin beschrijft hij dat in het verleden al werd aangetoond dat externe druk de coherentie en effectiviteit van een werkgroep verhoogt. In het stuk op diens weblog Creativity and Innovation gaat hij echter nog een stap verder door een onderzoek naar de invloed van groepsdruk en concurrentie op het creatieve vermogen van werkgroepen aan te halen. Hieraan was tot het recente verleden geen aandacht besteed. Uit dit onderzoek, Win or lose the battle for creativity: The power and perils of intergroup competition, komt naar voren dat ook het creatieve vermogen van een groep toeneemt wanneer de druk en intensiteit op het resultaat opgevoerd worden:

The results: as they increased the intensity of the competition, the rated creativity of a team’s ideas increased. So it seems that a little bit of competition can actually enhance group creativity.”

Interessante kost!

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This