Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 10, 2010 in Bibliotheek, Internet, Social Media | 0 comments

Precious, de twitterende fiets

Precious, de twitterende fiets

CrunchGear heeft vandaag een aardig artikel over Precious. Dit is een fiets waarmee momenteel een sponsortocht (t.b.v. Livestrong) van de Amerikaanse oost- naar westkust wordt ondernomen. Precious is uitgerust met talloze sensoren die zaken als snelheid, temperatuur, trapfrequentie en geolocatie waarnemen. Niets bijzonders tot zover, totdat deze gegevens via een processor (the brain) verbonden worden aan menselijke eigenschappen en emoties. Deze worden van tijd tot tijd via Twitter gepubliceerd. Een aardig experiment om de mogelijkheden van social media te bekijken, al houdt renster Maureen ook zelf een blog bij. Voor de echte euforie, maar zeker ook verwensingen is namelijk nog steeds vlees en bloed nodig.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This