Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 8, 2010 in Bibliotheek, Social Media | 0 comments

Onderzoek: Social Media usage in European Libraries

Onderzoek: Social Media usage in European Libraries

Dankzij een tweet van Peter Alsbjer maakte ik zojuist kennis met de resultaten van het onderzoek Social Media usage in European Libraries, uitgevoerd door elektronisch uitgever Ebsco. De resultaten zijn niet opmerkelijk, maar wel zeer overzichtelijk in beeld gebracht. Op basis van gegevens van uiteenlopende bibliotheken in Europa (o.a die van Universiteiten en Hogescholen, Openbare Bibliotheken) is vastgesteld wat de doelen zijn waarvoor sociale media wordt ingezet en tot welke resultaten dit leidt. De redenen voor het níet inzetten van sociale media, of in ieder geval de kanttekeningen die ermee samenhangen komen ook aan bod. Prettig om achter de hand te hebben.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Onderzoek: Social Media usage in European Libraries « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Wilma and bibliotheek20, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This