Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 31, 2010 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Muziek, Social Media | 0 comments

Wordt de iPad het ideale filesharingdevice?

Wordt de iPad het ideale filesharingdevice?

Aansluitend op Een appstore die altijd open is postte Daring Fireball een link naar onderstaande Youtubevideo. Een uitgebreide uitleg over hoe webapps voor de iPad te maken – en die dus buiten de appstore om naar de iPad ‘gebracht’ kunnen worden – is te vinden op Padilicious.com. Zowel in de video als op Padiclicious wordt het delen van content als voornaamste reden gezien deze apps te maken. Wat bij mij dan gelijk allerlei gedachten triggert waarvan men bij de uiteenlopende groepen rechthebbenden waarschijnlijk een beetje ongemakkelijk wordt. Want met wat ik zo in een oogopslag meekrijg is het uitstekend mogelijk content te delen door bestanden in een webapp te verpakken en te delen met (select) gezelschap. Wie controleert dan echter wat wel of niet deelbaar is?

Interessante kost, zeker wanneer wij mochten besluiten de iPad in bibliotheken in te zetten. Binnen de vier muren, in een educatiesetting bijvoorbeeld. Maar als de webapp, zoals de naam als aangeeft, via het internet functioneert, is daarop ongetwijfeld andere regelgeving van toepassing. En ik vrees daarbij voor eenzelfde mate van stompzinnigheid en onwil als de onmogelijkheid streamingaanbod van Muziekweb buiten de fysieke bibliotheek te consumeren. Omdat je dan ‘leent’. Stof tot nadenken.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This