Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 30, 2010 in Bibliotheek, Blogs, Social Media, Technologie | 2 comments

Een appstore die altijd open is

Een appstore die altijd open is

In de reacties op De iPad en het nieuwe publiceren wordt al gesteld dat het publiceren voor de iPad eenvoudiger wordt dankzij HTML5. Vandaag las ik het artikel An Open iPhone App Market That Doesn’t Require Jailbreaking… And Which Apple Can’t Stop dat die ontwikkeling onderschrijft. Sterker nog: met de opening van OpenAppMkt is er al een heuse appstore voorhanden waarin webapplicaties aangeboden worden die als zelfstandig programma kunnen functioneren op de iPhone. Als motto luidt:

We believe the open web will spawn great innovations in mobile.

Het grote voordeel van OpenAppMkt, los van het afwezige poortwachtersbeleid van Apple, is dat gebruikers hun iPhone niet eerst hoeven te jailbreaken voordat er andere dan officiële appstore-applicaties geïnstalleerd kunnen worden. Weliswaar is jailbreaken door een gerechtelijke uitspraak in Amerika nu toegestaan, maar voor veel gebruikers blijft dat toch een omstandig proces. Niet meer nodig dus. En een versie voor de iPad zal ongetwijfeld niet lang op zich laten wachten. Mooie ontwikkelingen dus, zo vlak voor het weekend.

[vodpod id=Video.4129907&w=425&h=350&fv=]

update op Daring Fireball:

OpenAppMkt is indeed clever, and it is a good way to get more people to see the potential in HTML5 as a mobile development platform. But it’s not “routing around” anything. iOS’s support for mobile web apps — totally open, no gatekeeping — is by design. This isn’t a loophole around the App Store. It’s a fully supported software platform.

OpenAppMkt, posted with vodpod

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

2 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Een appstore die altijd open is « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Edwin Mijnsbergen, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n…
  2. Wordt de iPad het ideale filesharingdevice? « Muziek & de bibliotheek - [...] op Een appstore die altijd open is postte Daring Fireball een link naar onderstaande Youtubevideo. Een uitgebreide uitleg over…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This