Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 29, 2010 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Social Media | 1 comment

Torrentgebruik letterlijk en figuurlijk in kaart gebracht

Torrentgebruik letterlijk en figuurlijk in kaart gebracht

Het lijkt de natte droom van Tim Kuik en consorten, maar het is al werkelijkheid: een grafische weergave van waar gebruikers van BitTorrent hun ‘illegale’ daden verrichten. Het heet uMap en is een app die aan de torrentclient uTorrent kan worden toegevoegd. Na installatie is zichtbaar waar de gebruikers wonen (ook visueel via Google Streetmap), welke client ze gebruiken en ook in welke swarm (het geheel van up- en downloaders van een bepaald bestand) ze zich bevinden. Wat ik me dan afvraag: kunnen gebruikers ook aangeven dat ze niet zichtbaar willen zijn? Of moeten ze daarvoor overstappen op een wijze die internetgebruik anonimiseert, zoals dat bijvoorbeeld kan met de dienst Ipredator?

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

1 Comment

  1. Een goede vraag, maar ondertussen zijn er wel steeds meer tekenen die erop wijzen dat het verstandig wordt om inderdaad weer onder te duiken naar anonieme diensten. Die zijn er meer dan genoeg inderdaad. Het blijft een boeiende strijd!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Torrentgebruik letterlijk en figuurlijk in kaart gebracht « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Edwin Mijnsbergen, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This