Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 27, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Internet, Social Media | 0 comments

Leer reanimeren op een onbewoond eiland

Leer reanimeren op een onbewoond eiland

Via Twitter werd ik vanavond geattendeerd op een lezing van Emma Bruns die zij hield tijdens TEDxAmsterdam. Zij heeft het hierin over het gebruiken van eenvoudige melodietjes om, in dit geval, medische procedures in het geheugen op te slaan. Leren met behulp met muziek dus. Als voorbeeld gebruikt ze Op Een Onbewoond Eiland van Kinderen voor Kinderen om de juiste reanimatiehandelingen in de praktijk te kunnen brengen. Wat ik me dan wel afvraag: zitten hier ook auteursrechtelijke haken en ogen aan? We moeten natuurlijk niet hebben dat Tim Kuik en consorten de tijdens het reanimeren meeneuriënde personen vragen af te rekenen voor het illegaal uitvoeren van beschermde muziek.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This