Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 26, 2010 in Bibliotheek, Muziek, Social Media | 0 comments

Spotify-aanbevelingen op een presenteerblaadje

Spotify-aanbevelingen op een presenteerblaadje

Om maar met de deur in huis te vallen: ik ben een groot liefhebber van Spotify, maar de dienst heeft één groot manco: het gemis aan gerichte aanbevelingen. Weliswaar is het mogelijk te grasduinen door ‘gerelateerde’ artiesten, maar die gegevens worden gegenereerd op, voor mijn gevoel, onduidelijke criteria. Ze komen in ieder geval over als té voor de hand liggend. Genreoverstijgende suggesties komen bijvoorbeeld nauwelijks voor en dat vind ik vaak de leukste en het meest verrassend.
Die leemte lijkt nu echter gevuld door de dienst More Tracks Like This. Deze service doet aanbevelingen op basis van de luistergegevens van Last.fm en koppelt deze aan tracks in de Spotify-catalogus. De ontwikkelaars hebben daarbij trouwens goed gekeken naar de vergelijkbare dienst Spotibot. Deze ‘denkt’ echter vanuit Last.fm en biedt niet de mogelijkheid een bepaald Spotify-nummer als uitgangspunt te nemen. Wat er wel erg leuk aan is, is dat er een aanbevelingenlijst samengesteld kan worden op basis van je Last.fm-profiel.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This