Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 21, 2010 in Bibliotheek, Social Media | 2 comments

En hoe zit het met die duimen?

En hoe zit het met die duimen?

Vanmiddag vertelde een collega me dat zijn dochter sinds april jongstleden 10.000 ontvangen- en 6.000 verzonden smsberichten in haar telefoon had staan. Niet te geloven wat een aantal. Toevallig of niet stuitte ik zojuist op een aansluitend bericht op Socialnomics. Hierin worden de resultaten van een onderzoek naar smsgedrag van Amerikaanse tieners gepresenteerd. En die zijn van eenzelfde nauwelijks te bevatten resultaat: Amerikaanse tieners verzenden gemiddeld 3.146 smsjes per maand. De leeftijdsgroep tot 12 jaar doet het met een schamel aantal van 1.146 berichten..

Volgens Nielsen, dat het onderzoek verrichtte, komen deze hoge aantallen deels voort uit de goedkope databundels van Amerikaanse telecomaanbieders. Voor een bedrag van maandelijks 10-20 dollar kan al een ongelimiteerde smsbundel gebruikt worden. Een snelle blik op de site van Vodafone Nederland leert dat een bundel met 450 smsjes (gratis de verdubbelen trouwens) al €50,00 kost. De arme dochter van mijn collega deed het met een prepaidabonnement en is € 300,00 armer. Toch maar gaan Twitteren dan?

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

2 Comments

  1. Dat zijn kloeke cijfers! Vraag me inderdaad ook altijd af hoe lang het nog duurt voordat iedereen snapt dat je met twitter eigenlijk gratis kunt sms’en…

  2. Weer een briljante blogpost, Jeroen!

    Tweets kunnen ouders lezen (is niet cool) En bij een afgesloten twitter account moet je mam natuurlijk vertellen waarom (ook niet cool) 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention En hoe zit het met die duimen? « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Edwin Mijnsbergen, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n…
  2. Slaap kindje slaap, papa sms’t een schaap « Muziek & de bibliotheek - [...] het gros van de kids nog steeds sms als voornaamste telecommunicatiemiddel gebruikt, waarom het dan niet inzetten voor opvoedkundige…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This