Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 16, 2010 in Bibliotheek, Internet, Social Media | 0 comments

Sociaal zoeken slaat aan

Sociaal zoeken slaat aan

Socialnomics meldt dat Twitter de snelst groeiende online zoekmachine is. Met een aantal queries van om en nabij 24 miljard bevindt het zich weliswaar nog in de slipstream van Google (88 miljard), maar blijft het Bing en Yahoo!, ook gecombineerd, voor. Dat het Microsoft menens is blijkt wel uit het feit dat ze overstappers drie dollar betalen wanneer Bing wordt ingesteld als standaard zoekmachine. Klanten betalen om van je diensten gebruik te maken, dat klopt toch niet… ?

Maar veel interessanter is natuurlijk dat sociale netwerken óók de rol van zoekmachine lijken te (kunnen) vervullen. Wat dat betreft lijkt de oorlog tussen Google en Microsoft er meer één van overleven dan van de grootste te zijn, te blijven of te worden. De zoekcapaciteiten van netwerken als Facebook of Youtube zijn in het staatje namelijk nog niet eens opgenomen. En vooral die laatste heeft zijn waarde natuurlijk al lang bewezen.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This