Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 28, 2010 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Muziek, Social Media, Technologie | 0 comments

Dankzij Airfoil Speakers alle kabels de deur uit

Dankzij Airfoil Speakers alle kabels de deur uit

Ik ben al jarenlang een enthousiast gebruiker van Apple’s Airport Express. Hiermee is het mogelijk muziek uit iTunes te streamen naar het draadloze basisstation, dat op zijn beurt via een audio-uitgang is gekoppeld aan de stereo, waardoor muziek uit iTunes te beluisteren is op je stereo.

Het nadeel van Airport Express is echter dat het alleen samenwerkt met iTunes. Internetaudio, waaronder bijvoorbeeld een streamingdienst als Spotify of VPRO’s Luisterpaal, of andere applicaties worden niet ondersteund. Een oplossing hiervoor biedt Airfoil van Rogue Amoeba, waarmee elke geluidsbron, of het nu een applicatie op je computer of een webstream betreft (hiervoor hoef je slechts je browser als bron te selecteren) draadloos via de te beluisteren is. Het enige nadeel aan Airfoil is dat het in principe werkt vanuit een computer met vaste verbinding. Wanneer je draadloos wilt streamen naar Airport Express, vanaf bijvoorbeeld je laptop, wordt gebruikgemaakt van het aan de Airport Express gekoppelde draadloze netwerk. Dit heeft als consequentie dat er niet ook nog eens internetaudio binnengehaald kan worden, de internetverbinding is immers als ‘in gebruik’.

De oplossing hiervoor biedt de Airfoiltoevoeging Speakers, in combinatie met bijvoorbeeld een iPhone. Voor laatstgenoemd apparaat is een gratis app beschikbaar die de telefoon omtovert tot een set externe speakers. Deze kan je hangen aan je stereo, zodat het nu mogelijk is bijvoorbeeld Spotify vanaf je laptop te beluisteren, maar je interverbinding tegelijkertijd te kunnen blijven gebruiken voor andere zaken. Wat mij betreft een killer app voor de iPhone.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Telefoonhoorn, hoezo ouderwets? at Muziek & de bibliotheek - [...] ben zo iemand die z’n oude iPhone inzet als remote speaker (gebruikmakend van Airfoil). Maar waarom de telefoon verbinden…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This