Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 28, 2010 in Bibliotheek, Internet, Social Media | 2 comments

23 dingen #14: sociale netwerken

23 dingen #14: sociale netwerken

Ik maak gebruik van een aantal sociale netwerken. De algemene daaronder zijn Twitter en Facebook. Strikt werkgerelateerd ben ik lid van Bibliotheek2.0 en LinkedIn. Een aantal maanden geleden besloot ik mijn account bij Hyves op te heffen. Ik realiseerde me namelijk dat ik er eigenlijk niets mee deed. En dat ondanks het feit dat ik er toch zeker meer dan honderd ‘vrienden’ op had. Mis ik die? Welnu, eigenlijk niet. Met de mensen met wie ik ook in het echte leven omga heb ik contact op ouderwetse manier: bellen, sms-en of in het echt ontmoeten. Met de anderen had ik die ouderwetse manier van communiceren sowieso al niet en van verdergaand contact via die netwerken is het eigenlijk nooit gekomen. Blijkbaar ontbreekt daarvoor de behoefte en/of noodzaak. Het sociale netwerk waarvan ik wel veel gebruik maak is Twitter. Het grote voordeel ervan vind ik allereerst dat het niet de zweem heeft van het onderhouden van vriendschappen. Voor mij draait het om het uitwisselen van informatie en dat is ook de reden waarvoor ik het gebruik. Dat ik op die manier mensen tegenkom met wie ik ook op persoonlijk vlak een klik heb is een meerwaarde, maar allerminst een uitgangspunt. In relatie tot de bibliotheek gebruiken we een account dat we als team beheren. Daarmee is het een uitstekend extra publicatie- en nieuwskanaal en naar mijn verwachting ook eentje die niet zomaar verdwenen zal zijn. Wat dat betreft waardevol om tijd en aandacht aan te besteden.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

2 Comments

  1. Leuk om vanuit het 23 dingen gezichtspunt naar onze bibliotheektwitter te kijken. Het is voor ons een manier om zakelijke informatie te verspreiden. Tot nu toe hebben we volgens mij vooral collega’s als volger, maar uit het Handboek Communities heb ik net geleerd dat je niet te snel moet opgeven. Gewoon doorgaan, goede informatie leveren die aansluit bij de behoefte van de doelgroep.

    • Precies, wat dat betreft is het belangrijk dat de tweets ook voorbij komen op de narrowcasting. Dat is namelijk bij uitstek een kanaal dat voor de klant bedoeld is. Ik heb begrepen dat er technische aanpassingen nodig zijn om dat mogelijk te maken, maar tevens geleerd dat dit soort aanpassingen nooit onmogelijk zijn. Wat mij betreft dus zsm.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This