Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 23, 2010 in Bibliotheek, Social Media | 1 comment

23 dingen #13: LibraryThing

23 dingen #13: LibraryThing

Ik ben meer een muziekman- en fietser dan een lezer, maar dat neemt niet weg dat ik ervan kan genieten een boek in mijn hand te hebben. Eigenlijk is dat elke dag wel het geval. Een dienst als LibraryThing zou ik uit eigen beweging echter niet snel gebruiken. Dat neemt niet weg dat ik wel een aantal van mijn boeken gekoppeld heb met de catalogus. Veel meer zal ik er zelf echter niet mee doen ben ik bang. Wanneer je je overgeeft aan dit soort diensten vormen zij echter een schitterende bron van informatie en daarmee leesstimulering. Niets is namelijk leuker dan met gelijkgestemden bomen over, in dit geval, lezen en literatuur. Dat je daarmee ook nog eens in aanraking komt met onbekende schrijvers en boeken is meer dan mooi meegenomen. Voor bibliotheken is het daarom, wat mij betreft, een schot voor open doel hun catalogi te koppelen aan LibraryThing.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

1 Comment

  1. Je hebt je behoorlijk uitgeleefd in Librarything door er maar liefst 77 titels in te plaatsen. Wat betreft je opmerking over het koppelen van Librarything aan bibliotheekcatalogi: de Belgische Aquabrowser doet dit al. Onze Aquabrowser heeft wel tags uit Librarything, maar verder niet volgens mij. Ik heb het wel als tip doorgegeven, want inderdaad het is een hele leuke manier om je leessmaak te delen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This