Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 17, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Internet, Social Media | 0 comments

Fair use toont Louis Armstrong’s veelzijdigheid

Vanmiddag vertelde ik collega’s van de Nederlandse Vereniging voor Muziekbibliotheken over de queeste van Lawrence Lessig het auteursrecht te hervormen. Volgens de letter van de wet zou het namelijk zomaar kunnen dat onderstaande fantastische video offline wordt gehaald. Dat dit geen loze bewering is bewijst het gevalletje Beyonce Knowles op de Youtubepagina van Andy Rehfeldt, die ook onderstaande video op zijn conto schreef. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het in mijn ogen zijn veruit beste werk is (alhoewel zijn bewerking van de Bee Gees er ook mag zijn) . Maar waar het natuurlijk om gaat is dat de vrijheid bestaat überhaupt dit soort uitingen te kunnen maken. Dat is toch waar fair use voor bedoeld is.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This