Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 14, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Blogs, Internet, Social Media | 0 comments

Britse platenbaas betreurt gemis doodstraf

Britse platenbaas betreurt gemis doodstraf

Niet eerder zag ik de arrogantie van de muziekindustrie zo goed verbeeld als in onderstaande toespraak van Fran Nevrkla, directeur van Phonographic Performance Ltd. Ondanks het feit dat deze Britse muziekuitgever naar eigen zeggen een uitstekend jaarresultaat behaalde, kan niet nagelaten worden diegenen die het huidige auteursrecht te rigide vinden te bestempelen als het schuim der aarde. Het zal daarom weinig verwondering wekken dat de succesvolle lobby van lord Peter Mandelson voor de Digital Economy Bill met gejuich wordt ontvangen. Nevrkla vliegt echter volledig uit de bocht wanneer hij stelt het te betreuren dat de doodstraf niet meer functioneert voor hen die het auteursrecht met voeten hebben getreden. Een quote uit zijn toespraak:

Thank you, David, and thank you for putting some of those pirates behind bars. I know that regrettably capital punishment was abolished in this country some 50 years ago, sad it is, but a few years in jail is probably pretty OK…

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This