Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 13, 2010 in Bibliotheek, Internet, Muziek, Social Media, Technologie | 0 comments

Kennismaking met Piotr Kamler

Kennismaking met Piotr Kamler

Het is toch grappig hoe dingen soms lopen. Vanmiddag legde ik de laatste hand aan een boekbespreking van Acquisitions In The New Information Universe, Core competencies and ethical practices voor de aankomende editie van Digitale Bibliotheek. Auteur Jesse Holden stelt hierin dat het collectiebeleid van bibliotheken een rhizomatische benadering vereist: het netwerkdenken. De term rhizomatisch bracht me ertoe de kunst- en technologiesite  Rhizome.org na zeer lange tijd weer eens te bezoeken. En dat werd beloond, want het bracht me vanavond op het pad van de Poolse animitor en filmer Piotr Kamler. Op de site zelf is een aantal video’s van hem te bekijken en ook te beluisteren, want de soundtracks zijn van de hand van niemand minder dan Bernard Parmegiani. Het onderstaande L’Araignéléphant (1968) vind ik erg aardig:

Het bleek na een korte webzoektocht echter dat ook Ubuweb mooi materiaal van Kamler beschikbaar heeft gemaakt. Ik kan zeker aanraden zijn science fiction-film Chronopolis te bekijken. De soundtrack hierbij is trouwens niet van Parmegiani, maar van Luc Ferrari. Ook niet misselijk trouwens. Ik heb voor de gelegenheid ook maar een afspeellijst van beide heren in Spotify gemaakt.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This