Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 12, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Social Media | 0 comments

Long Tail in de praktijk: Avant Garde Project

Long Tail in de praktijk: Avant Garde Project

Ik was al geruime tijd bekend met het Avant Garde Project en heb verschillende opnamen op mijn harde schijf staan. Een tweet van Eric van Balkum bracht het hernieuwd onder mijn aandacht. Het projectarchief omvat tot op dit moment 157 uitgaven van avantgardemuziek die nooit op CD uitgegeven werden. De oorspronkelijke vinyluitgaven worden op deskundige wijze opgenomen en gedigitaliseerd (in Flac-formaat), om als bittorrentbestand via de Pirate Bay beschikbaar te worden gesteld. Deze opnamen worden vooraf uitvoerig gescreend op mogelijke auteursrechten:

The Avant Garde Project respects the rights of composers, artists, and publishers to profit from their creative and commercial efforts. AGP policy is to release only recordings that are long out of print and therefore show no signs of being capitalized upon. With very few exceptions, the compositions included in AGP installments are not currently available in any recording, and have never been released on CD.

Dit heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat een opname van Harry Partch uit het archief is verwijderd, omdat bleek dat er toch een CD-uitgave van bestond.

Wat persoonlijke favorieten:

Mauricio Kagel – Acustica

Morton Subotnick’s  “The Double Life of Amphibians”

Luciano Berio – Vocal Music

European Electronic I, II en III

The World of Harry Partch (zie foto)

US Electronic Music IV: Columbia-Princeton

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This