Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 10, 2010 in Bibliotheek, Social Media | 0 comments

Bibliotheek Leeuwarden twittert georganiseerd

Bibliotheek Leeuwarden twittert georganiseerd

Tot vandaag was de stroom twitterberichten vanuit de Bibliotheek Leeuwarden een redelijk ongecoördineerd geheel. Dat was de reden te kijken hoe we het wat georganiseerder konden aanpakken. Om dat handen en voeten te geven maken we vanaf vandaag gebruik van de Twitter-app HootSuite. Het grote voordeel daarvan is dat een account, in ons geval @bieblwd, door een groep gebruikers kan worden beheerd. Op deze manier kan ieder vanuit zijn/haar eigen expertise relevante tweets versturen. Van de verstuurde berichten zijn statistieken te raadplegen om te zien hoe ze gelezen worden. Daarnaast is het mogelijk een RSS-feed te integreren. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld aanwinsten, nieuwsitems of blogberichten automatisch naar Twitter worden doorgestuurd. Onze Twitterfeed wordt verzorgd door Franka Slomp, Hinke Wiersma, Maartje van Sluis en ikzelf.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. 23 dingen #14: sociale netwerken « Muziek & de bibliotheek - [...] maar allerminst een uitgangspunt. In relatie tot de bibliotheek gebruiken we een account dat we als team beheren. Daarmee…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This