Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 8, 2010 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Netneutraliteit, Privacy, Social Media | 0 comments

Hoe op Facebook privacy te herwinnen

Hoe op Facebook privacy te herwinnen

Bits of Freedom heeft een vijfstappenplan opgesteld waarmee het gebruik van internet van een aantal problemen wordt ontdaan, Webwijs. Eén van de meest interessante en actuele, in mijn optiek welteverstaan, is het privacyprobleem van sociale netwerken, met Facebook in het bijzonder. Bits of Freedom legt uit:

Facebook geeft jou liever zo min mogelijk controle, omdat jouw privacy op gespannen voet staat met hun bedrijfsmodel: je informatie doorverkopen aan adverteerders. Facebook verandert steeds van privacybeleid, zodat het bedrijf meer gegevens kan doorverkopen en het tegelijkertijd voor gebruikers volstrekt onduidelijk is welke informatie nu privé en welke publiek toegankelijk is.”

Als middel om onverhoopt niet zo bedoelde privacyinstellingen te wijzigen wordt gesuggereerd ReclaimPrivacy hierop los te laten. Ik heb dat vanmiddag gedaan, in de veronderstelling dat het met mijn gegevens wel snor zou zitten. Mooi niet dus, getuige onderstaand screenshot:

Na de aanwijzingen gevolgd te hebben staan mijn instellingen zoals ik ze wens: opt-in

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This