Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 20, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Innovatie, Internet, Muziek, Privacy, Social Media | 0 comments

Deze zes muzieksites tasten uw veiligheid aan

Deze zes muzieksites tasten uw veiligheid aan

Van tijd tot tijd is het toch even fijn om te weten dat volksvertegenwoordigers de moeite nemen dreigende gevaren voor ons onderdanen te inventariseren.  Zo heeft een aantal Amerikaanse afgevaardigden, bijgestaan door vertegenwoordigers van de Amerikaanse muziekindustrie, een zestal schadelijke muzieksites in kaart gebracht. Pas dus op wanneer u terechtkomt op The Pirate Bay, IsoHunt, Rapidshare, het Oekraniense MP3fiesta (wie kent het niet?), RMX4U uit schurkenstaat Luxemburg en de Chinese zoekmachine Baidu. Of zoals Mitch Bainwol van de auteursrechtwaakhond RIAA het treffend verwoordt:

“The global challenge in the years to come will be to win the battle for a civilized Internet that respects property, privacy and security. […] An Internet of chaos may meet a utopian vision but surely undermines the societal values of safe and secure families and job and revenue-creating commerce. Shining the spotlight on these websites sends a vital message to users, advertisers, payment processors and governments around the world.”

Ik had inderdaad al zo’n zeurend gevoel dat ik de maatschappij schade toebracht toen ik de muziek van de DeZurick-zusjes uploadde naar Rapidshare. Ben toch blij dat die narigheid nu een plekje heeft gekregen. Al doende leert men, dus dank u, meneer Bainwol.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This