Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 8, 2010 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Social Media | 0 comments

Kijk mama, zonder plugin!

Kijk mama, zonder plugin!

Scribd, ’s wereld grootste sociale lees- en publicatieplatform, heeft aangekondigd over te stappen van Flash naar HTML5. In de woorden van CTO Jared Friedman:

We are scrapping three years of Flash development and betting the company on HTML5 because we believe HTML5 is a dramatically better reading experience than Flash. Now any document can become a Web page.”

Dit betekent dat documenten, tot nu toe vooral beschikbaar als PDF, uiteenlopende tekstformaten of Powerpoints en daardoor online slechts leesbaar in een embedde omgeving het nu zonder Flashplugin af kunnen. Teksten worden in principe op zichzelf staande websites. Ook het downloaden van een document, bijvoorbeeld om te vergroten of in te zoomen is onnodig. Dankzij HTML5 kan dit gewoon op de pagina zelf gebeuren. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het zoeken in een document. Andersom is er het voordeel dat de opmaak van documenten, vaak creatiever dan die van native webteksten, 1-op-1 naar het internet gebracht wordt, wat het online lezen ongetwijfeld zal stimuleren. Op de Scribd-site is al een voorproefje te vinden hoe dat er uit gaat zien. Onderstaand de presentatie over de overstap die Friedman gaf tijdens de recente Web 2.0 Expo.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This