Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 6, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Internet, Social Media | 0 comments

Lang leve de repressie!

Lang leve de repressie!

Adolf Hitler zal nooit hebben kunnen voorzien dat een repressief systeem dat niet de zijne was een steentje zou bijdragen aan zijn bekendheid. De Amerikaanse Digital Millenium Copyright Act, doet echter een duit in dat zakje. Doordat de talloze uiterst populaire bewerkingen van een scène uit Der Untergang dankzij die wet door Google van Youtube verwijderd zijn zoeken creatievelingen een uitweg. Eén van hen, Brandon Hardesty, bedacht een vorm om de parodieën te kunnen blijven maken: naspelen! Op zich al een leuke vondst, maar door Hardesty wel heel goed gedaan door ook alle rollen op zich te nemen. Aangezien hij geen Duits spreekt heeft een Youtube-contact de gehele tekst fonetisch uitgeschreven, zodat Hardesty hem zo goed mogelijk kon declameren. Het resultaat is een geweldig filmpje wat zonder de repressie van de DMCA waarschijnlijk nooit gemaakt zou zijn, wat maar aantoont dat onderdrukking vaak leidt tot bijzondere uitingen.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This