Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 29, 2010 in Bibliotheek, Social Media, Technologie | 0 comments

Open Document Standaarden aub

Open Document Standaarden aub

De afgelopen dagen maakte het Open Document Format weer onderdeel uit van verschillende ontwikkelingen. Zeer positief vond ik de brochure Handreiking Open Document Standaarden voor de Overheid. In dit handzame document, in het bijzonder bedoeld voor beleidsmakers en ICT-managers bij de (semi)overheid, wordt helder uiteengezet waarom open standaarden belangrijk zijn: interoperabiliteit, duurzaamheid en leveranciersonafhankelijkheid.

Zorgelijk daarentegen vond ik het bericht dat Facebook een alliantie is aangegaan met Microsoft, resulterend in docs.com.  De gewenste world domination van Facebook’s Mark Zuckerburg gekoppeld aan Microsoft’s lak aan open standaarden vind ik uitermate zorgelijk.  De combinatie van social networking en documentbeheer is gebaat bij open standaarden. En wanneer de 400 miljoen gebruikers van Facebook alleen maar gebruik kunnen maken van Microsoft-formaten (daarover wordt in ieder geval slechts gerept) komt dat standaardisatie en uitwisseling van webdiensten allerminst ten goede (en dan druk ik me nog voorzichtig uit).

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This