Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 27, 2010 in Bibliotheek, Social Media | 0 comments

Hackerspaces: kijk, luister en leer

Hackerspaces: kijk, luister en leer

Vanmorgen werd ik er door Edwin Mijnsbergen op gewezen dat ik niet alleen sta in mijn pleidooi voor het faciliteren van hackerspaces in de bibliotheek. Hij attendeerde mij namelijk op het artikel It’s Time for Public Libraries to Get Creative, geschreven door Phil Shapiro.

De kern van zijn betoog is dat, omdat het geld eenvoudigweg vaak niet beschikbaar is, bibliotheken moeten inzetten op creativiteit. Die dient volgens Shapiro aanwezig te zijn in de competenties van de nieuwe aanwas van medewerkers. Naast de ontwikkeling van producten en diensten zouden zij ook een rol kunnen spelen in het produceren van content, zoals e-books.

Over hackerspaces zegt Shapiro:

Libraries also need to start forming alliances with hacker spaces. These are springing up all over the place, inspired by the pioneering hacker spaces in Germany. Remember the internal combustion engine? That came from Germany. Germany, the Scandinavian countries, Eastern Europe, Holland, Italy – all have some of the most creative minds on the planet. We would do well to watch, listen, and learn from them.

In het Nederlands kan ik het niet beter verwoorden.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This