Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 26, 2010 in Auteursrecht, Internet, Social Media | 0 comments

Video’s over het publieke domein

Het Center for the Study of the Public Domain heeft een videopagina gelanceerd met daarop filmpjes die de thematiek van het publieke domein behandelen. Een zeer interessante collectie moet ik zeggen, met onder andere materiaal van Lawrence Lessig en een scala aan andere Amerikaanse professoren. Op de pagina zelf zijn verkorte video’s te bekijken danwel te downloaden, de volledige video’s zijn te bekijken op Youtube. Onderstaande registratie van een lezing van professor James Boyle over muzikaal hergebruik, mash-ups en de verhouding daarvan tot het huidige auteursrecht is hiervan een mooi voorbeeld. Volgens de letter van de wet zou jazz, gezien bijvoorbeeld het citeren van muzikale thema’s, illegaal zijn en worden musici niet aangeklaagd bij de gratie van de kunstvorm alleen. Boyle is trouwens één van de professoren van Duke Law School, de universiteit die verantwoordelijk is voor het Center for the Study of the Public Domain.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This