Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 21, 2010 in Auteursrecht, Internet, Social Media | 0 comments

Untergang-parodieën offline gehaald

Constantin Films, de producent van Der Untergang, heeft Google opgedragen de talloze parodieën en bewerkingen op een scene uit de film van Youtube te verwijderen. Zoals Kletskous terecht stelt een regelrechte aanval op het fair use-beginsel. Brad Templeton, een lid van de raad van bestuur van de EFF, heeft een parodie op deze aanval, waarin Hitler wordt neergezet als een producent van Constantin, daarom maar noodgedwongen beschikbaar gesteld op Youtube-concurrent Vimeo.

[vodpod id=Video.3465046&w=425&h=350&fv=]

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Adolf betreurt zijn dode eend « Muziek & de bibliotheek - [...] tijdje terug was er binnen de internetcommunity veel ophef over het gedwongen van Youtube verwijderen van de populaire Undergangparodieën.…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This