Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 19, 2010 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Open Source, Open Standaarden, Social Media, Technologie | 0 comments

The internet of things

The internet of things

ReadWriteWeb maakt mijn dag met twee fantastische video’s over het internet van dingen of het Open Data Operating System. Gegevens over energie- en watergebruik, verkeersbewegingen, locatiebepaling, beleidsvorming: alles kan gekoppeld worden zolang er maar ontwikkeld wordt vanuit de gedachte dat deze data ‘open’ is.

We highly recommend you check both out for a great picture of where the future is headed,

aldus Read Write Web. Ik kan dat niet meer dan beamen, want het is inderdaad fascinerend wat vooral Tim O’Reilly ons toont. Interessant vind ik verder dat hij open source en open access in deze ontwikkeling een belangrijke rol toedicht, met altijd in het achterhoofd niet voor gisteren of vandaag, maar voor de toekomst te ontwikkelen.

Zorgelijk vindt hij dat er waarschijnlijk een strijd gaat ontstaan of en door wie dit Open Data (of Internet) Operating System beheerd gaat worden. O’Reilly zelf is in ieder geval voorstander van een vrij internet en tegen elke vorm van beheer door een onderneming, goed of slecht.

Een absolute voorwaarde, aldus O’Reilly, is dat

Interoperable web services, open data and standard protocols are at least as important as open source

De hoeveelheid data die beschikbaar is moet namelijk geschikt zijn voor gebruik in talloze diensten, zowel soft- als hardwarematig. En juist door die veelvoud van mogelijkheden dicht hij de open source-beweging een grote kans toe, zeker nu bedrijven als Google dit omarmen.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This