Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 19, 2010 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Muziek, Open Source, Open Standaarden, Social Media | 0 comments

Gratis internetdiensten voor bibliotheken

Gratis internetdiensten voor bibliotheken

Toegegeven, onderstaande presentatie verdient geen visuele schoonheidsprijs, maar de insteek verdient alle lof. De maakster ervan, Sarah Houghton-Jan, geeft een opsomming van gratis internetdiensten voor bibliotheken. Jammer genoeg voegt ze eraan toe dat het in bijzonder bibliotheken zou moeten aanspreken die aan de bedelstaf geraakt zijn, want daarmee ben ik het ten zeerste oneens. De suggestie gebruik te maken van Ubuntu, OpenOffice.org, online databases als Project Gutenberg, Firefox als webbrowser, Gmail, een open source catalogussysteem als Koha en een CMS als Drupal zou elke bibliotheek serieus moeten overwegen, want allen open en gratis. Wie daar op tegen is, of de mogelijkheden niet wil onderzoeken.. Tja, vul zelf maar in.

[vodpod id=Video.3456050&w=425&h=350&fv=]

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This