Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 15, 2010 in Bibliotheek, Internet, Muziek, Social Media | 1 comment

23 dingen #11: Youtube

23 dingen #11: Youtube

 

Enkele jaren geleden werkte ik voor een centrum voor kunsteducatie en vond dat het gebruik van nieuwe media aldaar wel een stevige impuls kon gebruiken. Bij een hiervoor georganiseerde startbijeenkomst nodigde ik Bert Mulder (toevalligerwijs ook een van de auteurs van Innovatie met Effect) uit om hierover een voordracht te houden. Na eerst de website van het centrum gefileerd te hebben, want veel te veel tekst, een sporadische foto en helemaal geen video, toonde hij Youtube. Een zoekopdracht met als term de naam van onze instelling leverde talloze video’s van gebruikers op, zowel cursisten als bezoekers van voorstellingen. Zonder dat we het wisten bestond er dus een volledig functionerend marketing- en promotiekanaal. Nu, enkele jaren later dus, zie ik dat men de tips in de praktijk heeft gebracht, want er bestaat een heus eigen Youtubekanaal.

Wat betreft persoonlijk gebruik: in mijn wekelijkse rubriek weekendmuziek plaats ik altijd drie filmpjes die van Youtube afkomstig zijn. De reden? Omdat de omvang van de catalogus gigantisch is en ik altijd wel iets vind, hoe obscuur ook, dat aansluit bij wat ik dat weekend op de draaitafel gelegd heb. Ook een aardige toepassing vind ik de Youtube-integratie in Blip.fm.  Op deze website waar je de online-dj kunt uithangen selecteer je favoriete nummers die je vervolgens kunt delen met andere blippers, maar ook kunt plaatsen op Twitter of Facebook. Omdat het vaak voorkomt dat aan een geselecteerd nummer ook een Youtubefilmje gekoppeld is deel je niet alleen de muziek, maar ook de bijbehorende visuele content.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

1 Comment

  1. De culturele instelling is al verder dan wij met hun eigen Youtube kanaal: dit is inderdaad gratis reclame. Wij moeten ook iets dergelijks gaan doen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This