Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 5, 2010 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Social Media | 5 comments

23 dingen #5: social bookmarking

23 dingen #5: social bookmarking

De blogpost die ik hiervoor schreef had me heel wat meer tijd gekost als ik geen gebruik had gemaakt van Delicious. Alle aangehaalde sites had ik namelijk al eerder ondergebracht in deze social bookmarkingdienst. De favorieten waren daarmee met een muisklik onder handbereik.

Het verzamelen van favorieten is vandaag de dag sowieso een fluitje van een cent. Met een widget als Share This, aanwezig op een groeiend aantal websites, is een pagina te delen met tal van services, uiteenlopend van 2.0 diensten als Twitter en Facebook tot blogs (WordPress) en sites als die van Delicious. Voor sites die deze widget nog niet gebruiken is het mogelijk de add-on van Delicious in de webbrowser te integreren.

MobileRSS van Google, dat ik gebruik als RSS-reader op de iPhone, biedt een vergelijkbare ‘deeldienst’. Het is dus mogelijk vanaf elke computer of smartphone, mits in verbinding staand met het internet, sites en blogpost te synchroniseren met diensten naar keuze. Ik moet zeggen dat ik daar veel gebruik van maak. Het spreekt me namelijk erg aan dat ik hiermee gebruik kan maken van kennisdeling, maar daaraan zelf ook een bijdrage lever.

5 Comments

  1. Je telling van de dingen is onnavolgbaar: volgens mij is dit ding 10. Maar het maakt niet uit: je bent enthousiast en je hebt een grote dosis aan kennis over de dingen. Voor mij is het daarom elke keer weer verrassend wat je schrijft."Share this" zie ik heel vaak staan, maar ik wist tot nu toe niet waar het vandaan te halen was. Jij bent een van de weinige 23 dingen deelnemers die echt enthousiast is over social bookmarking en ook nieuwe mogelijkheden aandraagt hoe het te gebruiken.

  2. Ik tel per keer dat ik iets bij de kop pak en in mijn geval is dat per datum (zoals aangegeven op sbmfblogt). Zal ik die teling maar gewoon voortzetten? Anders wordt het helemaal een onoverzichtelijk geheel;)Wbt Share This: ik ben hier ook pas na een zoektocht achtergekomen en vond het antwoord op een of andere blog. De eigenlijke website kwam pas boven water na het installeren van de add-on..

  3. Hou je eigen telling maar aan.Ik probeerde share this op mijn meedoenopinternet.blogspot.com te zetten. Met een account bij "share this" en dan een javascript op de blog zetten. Helaas krijg ik een foutmelding dat het javascript niet werkt. Heb je een tip hoe ik het moet doen?

  4. Met Add this heb ik werkende knoppen in de zijbalk gekregen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This